Meld je aan voor Burgernet!

Burgernet

Mede op initiatief van gemeenteraadsleden Dicky Stijns en Petra Amersfoort werd een speciale bijeenkomst over het belangrijke onderwerp Burgernet georganiseerd. Eind 2014 waren 3417 Wageningers ingeschreven als deelnemer van Burgernet. Uit de landelijke cijfers blijkt dat Burgernet werkt, 1 op de 6 acties wordt dankzij de tips van de deelnemers opgelost. De deelnemers ontvangen na een actie ook een terugkoppeling. Burgernet wordt nu vooral ingezet bij diefstal, inbraak, doorrijden na een aanrijding, beroving en vermiste personen. Door deelnemer te worden werk je samen met de gemeente en de politie aan de veiligheid in de eigen buurt. Hoe meer deelnemers, hoe groter de pakkans. Dus doe mee!

Onder het mom van goed voorbeeld doet volgen schreef Dicky Stijns zich vlak voor de raadsvergadering in bij Burgernet. Zelf deelnemer worden? Meld je dan aan via Burgernet.nl. Zelf ben ik al een aantal jaar deelnemer van Burgernet en krijg regelmatig berichten, zie hier een overzicht van Burgernetacties in Wageningen. Voor mij heeft het ook een leuke anekdote gebracht.

Kleine anekdote

Het is een paar jaar geleden dat ik op een grappige manier te maken kreeg met de werking van Burgernet, maar dan als “crimineel”. Net na het afrekenen bij de supermarkt aan de Geertjesweg kreeg ik een melding binnen. Gezocht: jongeman, 1.85 lang, sluik donkerblond haar en blauw overhemd. Verdacht van: insluiping in een woning aan de Geertjesweg. Na het nogmaals lezen van de melding dacht ik, wat ik lees ik nu? Ik keek even naar mezelf, huh dat ben ik! Die dag was ik gekleed in een blauw overhemd en ja, voor de rest voldeed ik precies aan de kenmerken. Behalve dan dat ik nergens naar binnen was geslopen.

Even later liep ik rustig richting de Leeuwenborch voor college. Ik was een paar honderd meter onderweg toen ik achterom keek en een lach niet kon onderdrukken. Op een tiental meter achter me reed de surveillance auto van de gemeente Wageningen. Oh nee, nu wordt ik nog gevolgd ook. Na de tweede blik achterom keek ik vooruit en uit een straat rechts kwam ineens een politie-auto aanrijden. Voor mij? Ja hoor, de agenten stopten recht voor mijn neus en vroegen mij te stoppen. Ik zei lachend tegen de agenten dat ik wist waarover het ging omdat ik de melding had gezien. Alleen de agenten konden niet echt lachen en vroegen streng wat ik in mijn tas had. Ik liet graag mijn net gekochte brood, koekjes en bananen zien. En gelukkig had ik het bonnetje ook nog.

Nu blijft de vraag, zal een crimineel Burgernet ook gebruiken?

Meer weten over Burgernet? Kijk dan op Burgernet.nl

}

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.