Fietsen langs het Amsterdam Light Festival: zeker doen!

Vorige week zaterdag reed ik met de fiets langs het LED-lichtspektakel van het Amsterdam Light Festival. Al vijf jaar zorgt het Amsterdam Light Festival voor prachtige lichtkunstwerken in de Amsterdamse binnenstad. Dit jaar worden de kunstwerken in en om de grachten getoond vanaf 1 december tot en met 22 januari 2017.

Rondvaartboten volgen de Water Colors route over de gracht, maar deze kunstroute kan dus ook prima met de fiets worden afgelegd. Ook kan de wandelroute Illuminade worden gevolgd vanaf 15 december 2016 tot 8 januari 2017.

Amsterdam Light Festival Rhizome House

Dertig kunstwerken in en langs de grachten

In en langs de grachten zijn wel dertig kunstwerken door internationale kunstenaars neergezet. Ze verlichten de historische binnenstad op een bijzondere wijze, daardoor kan je echt prachtige foto’s schieten. Niet alleen als je op een boot zit, maar ook vanaf de kant. Een groot voordeel van fietsen is dat je even rustig bij een kunstwerk kan blijven kijken. De boten die voorbij varen geven trouwens ook een hoop bekijks, er zijn zelfs mensen die de route roeien!

Amsterdam Light Festival Flower Strip

De omgeving van de binnenstad wordt veelvuldig gebruikt voor het uitbeelden van de kunstwerken. Bijvoorbeeld de lichtgevende fietsen die uit de grachten worden gevist of de drijvende bloemen op het water. Ook zijn er projecties op gebouwen, spiralen van licht in bomen en een regenboog over een brug. Allemaal gebruikmakend van de omgeving in combinatie met innovatieve LED lichttechnologieën.

Amsterdam Light Festival Bridge of the Rainbow

De wandeling Illuminade van het Amsterdam Light Festival

In de Weesperbuurt en de Plantagebuurt zijn nog eens 20 lichtkunstwerken tentoongesteld. Toen ik langs de grachten fietste was de route nog niet open, deze gaat open vanaf 15 december. Op de website van Amsterdam Light Festival is een overzicht van de route en de kunstwerken te vinden. Het thema is dit jaar Biomimicry. De 2,3 kilometer lange route is nog tot 8 januari te bezichtigen.

Amsterdam Light Festival Welcome In My Hometown

Meer informatie?

Overzicht van beide routes zien? Meer informatie vind je op de website van het Amsterdam Light Festival. Ook is er een plattegrond te krijgen bij aantal vaste punten in Amsterdam: bij het I Amsterdam Visitor Centre en de I Amsterdam Store bij Centraal Station. Ook bij informatiekiosk aan de oostkant van de Blauwbrug en bij het festivalhart bij de Hoftuin zijn kaarten te vinden.

Met de fiets of te voet kunnen de routes overal gestart worden, voor de boot zijn speciale opstappunten. Veel plezier!

Amsterdam Light Festival Bunch of Tulips

 

}

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.