Camperplaats Wageningen groot succes voor bezoeker en stad?

Camperplaats vanaf haven gezien

Bijna een jaar geleden (zomer 2015) werden de eerste gebruikers van de camperplaats Wageningen op de Pabstendam hartelijke welkom geheten. De gemeenteraad van Wageningen zag in de camperplaats een mooie stimulans voor de binnenstad en het toerisme in Wageningen. En is het een succes?

Beoordeling van de camperplaats Wageningen

Op campercontact.com krijgt de eenvoudige camperplaats een 7.3 van de bezoekers (aug. 2016: 17 beoordelingen). De camperplaats wordt voornamelijk geroemd om de nabijheid van het gezellige centrum van Wageningen en het prachtige uitzicht over de uiterwaarden. Het is ook een fantastische uitvalsbasis voor wandel- en fietstochten langs de Rijn. Een aantal mensen geven complimenten voor de hartelijke ontvangst door de havenmeester, die naast de camperplaats zijn kantoor heeft.

Uiterwaarden uitzicht

Wat een uitzicht!

Voorzieningen?

Minder te spreken zijn de bezoekers over het in de vroege ochtend voorbijrijdende zware vrachtverkeer van de haven. In het weekend is dit geen probleem. Ook zijn er bijna geen extra faciliteiten. Onderaan het Havenkantoor aan de kade zijn wel aantal afvalbakken te vinden. De maximale tijd van kamperen is 72 uur.

Is de camperplaats een succes?

Ondanks dat de camperplaats geen extra voorzieningen heeft en vaak in de ochtend last heeft van het vrachtverkeer wordt de camperplaats met een ruim voldoende beoordeeld. Aan de rest van de beoordelingen te zien wordt ook goed gebruik gemaakt van de binnenstad en de omgeving. Dit is precies wat de bedoeling van het plan was, een extra stimulans voor het toerisme van Wageningen.

Niet alleen de kwaliteit is van belang, ook de kwantiteit. Van 21 juli 2015 tot 1 december 2015 is bijgehouden hoeveel bezoekers en overnachtingen er waren. Van de 164 dagen was er 145 dagen een bezetting met in totaal 161 bezoekers en 217 overnachtingen¹. Zo, en dit was nog maar het eerste deel van het jaar!

De camperplaats lijkt ook in 2016 goed te worden bezocht, zeker in de zomermaanden staan er meerdere campers doordeweeks en in het weekend is het altijd vol. Soms staan er meer campers dan toegestaan…tegen niemand zeggen hé ;-)

Extra informatie:

  • Ligt aan de Rijnhaven van Wageningen, Pabstendam 2
  • GPS-coördinaten zijn: 51.961024, 5.659194
  • Maximale aantal plaatsen is 3 campers
  • Maximale camperlengte is 10 meter
  • Verblijfsduur is 72 uur
  • Het gehele jaar geopend

¹ Evaluatie aanbieden gratis camperplaatsen, memo wethouder Dennis Gudden (pdf)

}

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.